Agricultura

Obert el termini de sol?licituds per a les línies de finançament conveniades amb l'ICO i la SAECA

23/05/2022

Des del passat 20 de maig és obert el termini per sol·licitar les dues línies de subvencions emmarcades en el conveni subscrit amb l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) i la Societat Anònima Estatal de Caució Agrària (SAECA) per facilitar l'accés al finançament de les explotacions del sector agrari, pimes agroalimentàries i operadors del sector pesquer i aqüícola per pal·liar l'increment dels costos de producció derivat de la situació econòmica internacional actual.


Aquest conveni contempla dues línies d'actuació, finançades íntegrament pel ministeri: la línia ICO-MAPA-SAECA i la línia d'avals MAPA-SAECA. En total, el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació aportarà 12,7 milions d'euros per dotar de liquiditat les explotacions i les pimes del sector agroalimentari i pesquer a través de l'accés al crèdit. Les dues convocatòries es van publicar al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ahir, 19 de maig.


Amb un pressupost de 10.000.000?, està destinada a explotacions agràries i operadors del sector de la pesca i l'aqüicultura per bonificar el 10% del principal de préstecs subscrits a la línia ICO-GARTANTIA SGR/SAECA 2022, amb una quantia màxima de 10.000? per beneficiari en el cas de les explotacions ramaderes i els operadors econòmics del sector de la pesca i l'aqüicultura i un 7% en el cas d'explotacions agrícoles.


El termini de presentació de sol·licituds d'aquesta línia d'ajuts s'acaba l'1 de desembre. Aquest ajut, dotat amb 2.734.380?, està destinat a subvencionar el cost de l'aval per un import màxim de fins a 75.000 euros per titular d'explotació, operador econòmic, armador o propietari o per component d'entitat associativa, el termini dels quals no superi els sis anys, amb la possibilitat d'incloure en aquest temps un any de carència.


Així mateix, se subvencionarà el cost de l'aval per un import màxim de fins a 120.000 euros per pime agroalimentària, el termini del qual no superi els sis anys, amb la possibilitat d'un any de carència.