R+D+i

Obert el termini per sol?licitar les subvencions del Paquet de Digitalització

18/02/2022

Es publica al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) l'extracte de la convocatòria de subvencions per a la transferència de coneixements, formació i assessorament digital del Programa Nacional de Desenvolupament Rural per al 2022 i 2023, denominades ajuts del Paquet de Digitalització. El termini de presentació de sol·licituds començarà demà, 18 de febrer, i s'acabarà el proper 10 de març.


Podran optar a aquests ajuts les entitats d'àmbit nacional del sector agroalimentari i que tinguin una elevada representativitat, com organitzacions professionals agràries, confederacions intersectorials i altres organitzacions professionals, independents, privades i sense ànim de lucre.


A l'hora de valorar les sol·licituds, han de prevaldre les d'aquelles entitats que tinguin experiència i capacitat en matèria de formació per a la digitalització, que hagin tingut experiències prèvies en atendre joves i dones. Pel que fa a les propostes formatives o per a l'assessoria digital, se n'avaluarà la pertinència, la claredat en la planificació i la descripció de les activitats, i es valorarà el bon ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), entre d'altres aspectes.


També serà fonamental que les sol·licituds acreditin un àmbit d'actuació supraautonòmic, i es valorarà positivament que tinguin en compte el repte demogràfic, amb actuacions en zones especialment rellevants (despoblades o remotes), i que integrin l'enfocament de gènere i l'atracció i retenció de joves.