Indústria

Noves investigacions constaten els beneficis de el vi en la salut

08/04/2021

Una alimentació rica en polifenols és un valor afegit per a la protecció de la salut i la prevenció de malalties cròniques. Els últims estudis científics internacionals publicats demostren, un cop més, les propietats antioxidants i antiinflamatòries d'aquesta substància, que es troben en diversos aliments d'origen vegetal, com el raïm, segons explica la Fundació per a la Investigació del Vi i la Nutrició (FIVIN ).


En aquest sentit, el consum moderat de vi, gràcies al seu contingut alt en polifenols, aporta beneficis per a la salut.


Amb motiu del Dia Mundial de la Salut, proclamat en l'any 1948 per l'Organització Mundial de la Salut (www.who.int/es" target="_blank" rel="noopener">OMS) amb l'objectiu de crear consciència sobre les malalties mortals mundials i crear hàbits saludables en les persones, la Fundació destaca que el vi, en el marc d'una dieta sana i saludable com la mediterrània, aporta beneficis per a la salut.


El vi és el responsable de el 25% dels efectes saludables de la dieta mediterrània. En aquest sentit, l'estudi PREDIMED (PREvenció amb DIeta MEDiterrània) assenyala que una major adherència a aquesta dieta s'associa amb una menor incidència de malalties cardiovasculars.


El consum de polifenols, a través dels aliments que els contenen, pot ser un mecanisme per a la prevenció d'alteracions cardiovasculars i metabòliques associades amb l'obesitat, de manera que els polifenols presents en el vi contribueixen a protegir contra malalties cardiovasculars, ja que la seva capacitat antioxidant augmenta el colesterol saludable per al cor, i mantenen el sistema immunitari fort.


En paraules del Dr. Fernando Cabrera, del Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Virgen de la Victoria de Màlaga i membre de la xarxa FIVIN, "com a cardiòleg he de reconèixer que, amb l'evidència actual, hem de transmetre no només tranquil·litat als qui gaudeixen del consum adequat de vi negre, sinó informar-los que és un complement a l'alimentació que sembla aportar beneficis en l'àmbit cardiovascular, i pel que fa a la diabetis, l'obesitat i probablement a altres patologies. Tot això sense menystenir la responsabilitat mèdica de desaconsellar l'ús nociu de l'alcohol, i tampoc promoure'n el consum en persones abstèmies"