R+D+i

Noves aplicacions de la teledetecció en l'agricultura de precisió

17/02/2021

"En aquesta tercera edició de les jornades, organitzades en format on-line conjuntament per l'IRTA, la Universitat de Lleida i el Departament d'Agricultura, hem volgut centrar-nos en mostrar els avenços cientificotècnics més recents en l'ús de la teledetecció en agricultura", assenyala Joaquim Bellvert, investigador del programa d'Ús eficient de l'aigua de l'IRTA.


S'hi tractaran temes relacionats amb la caracterització 2D i 3D de les plantacions de fruiters, les tècniques per millorar la fertilització de cultius i la detecció de males herbes i de símptomes provocats per una de les malalties més greus que amenacen els ametllers, com és el cas de la Xylella fastidiosa.


Gràcies a la disponibilitat de noves tecnologies geoespacials i de la informació, hi ha hagut molts avenços en l'agricultura que permeten fer realitat una gestió de precisió de les explotacions agràries, optimitzant l'ús de les diverses entrades (fertilitzants, fitosanitaris, aigua).


La teledetecció es presenta com una eina útil que aporta informació espacial i temporal de les nostres explotacions, i que pot utilitzar-se per dur a terme una gestió més eficient. Malgrat això, és important ser coneixedors de les seves limitacions i, alhora, de moltes incerteses que actualment podem trobar en l'adaptació d'aquestes tecnologies al sector agrícola.


En la jornada també es presentaran els avenços més innovadors en l'ús d'imatges per satèl·lit i àrees per determinar els consums d'aigua dels cultius, en base als quals es podran identificar les varietats o portaempelts més tolerants a l'escassetat d'aigua.


Per a més informació i inscripcions: https://cutt.ly/JkAxUL3