Indústria

Nou impuls al vi ecològic a la FEV amb la incorporació de Spanish Organic Wines

21/06/2021

La Comissió Executiva de la Federació Espanyola del Vi (FEV) ha aprovat aquesta setmana la incorporació com a membre de l'organització de l'associació Spanish Organic Wines (SOW), que agrupa 34 cellers petits i mitjans en diferents zones d'Espanya de caràcter familiar i que elaboren vi ecològic amb certificat europeu.


Per al director general de la FEV, José Luis Benítez, l'adhesió de SOW com a nou associat suposarà un nou impuls a la feina que fa la Federació des de fa anys per la defensa del vi ecològic, tant des del punt de vista normatiu com de la comercialització, per assegurar-se el desenvolupament i la competitivitat màxims. "Precisament aquest any vam dur a terme una enquesta entre els socis i vam constatar que més del 65% dels nostres cellers produeixen vi ecològic i, el que és més important, d'aquests, un 81% n'ha augmentat la producció en els últims 5 anys i el 75% té previst seguir fent-ho. El vi ecològic té molt de futur", ha apuntat Benítez.


D'altra banda, la presidenta de SOW i gerent de Bodegas Pinuaga, Esther Pinuaga, ha assenyalat "Estem encantats d'haver fet el pas de formar part de la FEV, ja que aquesta unió reflecteix l'esforç que des de la nostra associació hem invertit per donar veu al sector del vi ecològic a Espanya. Des que el 2014 ens vam reunir una sèrie de cellers per unir esforços i promocionar els vins ecològics a l'exterior no hem deixat d'apostar per avançar i associar-nos amb tots aquells que creuen que Espanya és una potència en l'elaboració de bons vins ecològics".


Igualment, Francisco Robles, gerent de Bodegas Robles i un dels fundadors de SOW, ha destacat la importància que té la integració a la FEV per donar resposta a totes aquelles inquietuds, necessitats i reptes que el sector del vi espanyol haurà d'afrontar els propers anys. El vi ecològic està cridat a ser una part fonamental del desenvolupament del sector vitivinícola espanyol, que actualment és el primer país mundial en hectàrees de vinyes ecològiques i el tercer en superfície certificada com a ecològica.


Amb aquesta nova incorporació ja són 16 les associacions de cellers de tota Espanya que formen part de la FEV, que agrupa més de 600 empreses, i a les quals se sumen gairebé 200 cellers més associats directament.