Ramaderia

El nou etiquetatge de la mel indicarà el país d'origen i s'aprovarà al juny

11/03/2020

El Govern té previst aprovar en un termini màxim de quatre mesos (maig o juny) el nou reial decret sobre l'etiquetatge de la mel, la novetat principal del qual és la indicació específica dels països dels quals procedeix.


El secretari general d'Agricultura i Alimentació, Fernando Miranda, ho ha avançat aquest dilluns després de mantenir una trobada amb el sector apícola que, precisament demà, es concentrarà a les portes del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació per protestar per qüestions com l'etiquetatge actual o l'afectació per Varroa dels ruscos.


En declaracions als mitjans de comunicació, Miranda ha detallat que finalment el reial decret no permetrà que s'indiqui el percentatge de cada país d'origen de la mel, ja que xoca amb la normativa legal vigent de la Comissió Europea.


Malgrat això, al seu parer el nou reial decret és un "pas positiu" perquè aporta més informació al consumidor i "l'ajuda" a triar quan compra. Pel que fa al problema de la Varroa, Miranda ha incidit en la necessitat que tenen els apicultors de disposar de més productes sanitaris que permeten atacar l'àcar.