Indústria

Neix el HUB Nacional Digitalització i Vi

25/11/2020

La Federació Espanyola del Vi (FEV) i l'empresa tecnològica www.jig.es/" target="_blank" rel="noopener">JIG han presentat aquest matí als mitjans el HUB Nacional Digitalització i Vi, un espai comú per compartir les necessitats tecnològiques del sector vitivinícola espanyol amb l'oferta tecnològica i que posa especial èmfasi en el procés d'identificació i anàlisi de necessitats, acceleració del procés de digitalització, captació de tendències tecnològiques, formació i divulgació.


Durant la presentació, duta a terme en col·laboració amb www.caixabank.es/empresa/agrobank/agrobank_es.html" target="_blank" rel="noopener">Agrobank, el director general de la FEV, www.linkedin.com/in/jos%C3%A9-luis-ben%C3%ADtez-robredo-ba231314/?originalSubdomain=es" target="_blank" rel="noopener">José Luis Benítez, ha explicat que la idea de posar en marxa aquesta plataforma va sorgir abans que s'iniciés la pandèmia com a un dels objectius recollits en el Pla Estratègic de la FEV 2019-24, si bé la situació provocada per la COVID-19 ha accelerat les necessitats de digitalització del sector.


Així, la creació d'aquesta plataforma busca respondre a la problemàtica actual del sector i a les seves necessitats concretes de negoci, especialment en moments d'incertesa com l'actual, definint aquelles necessitats a les quals la tecnologia pot facilitar una solució.


En aquesta primera fase, el Comitè de Direcció del HUB l'integraran, de la banda sectorial, www.torres.es/es/inicio" target="_blank" rel="noopener">Família Torres, www.bodegasramonbilbao.es/" target="_blank" rel="noopener">Ramón Bilbao, Raventós Codorniu, Pernod Ricard Bodegas, Pago de Carraovejas, Osborne, González Byass i Bodegas Franco-Españolas. D'altra banda, l'àmbit tecnològic hi serà representat per les empreses Hispatec, Arsys, Satec i UAV Enterprise Project. A més a més, en les reunions també hi participarà un representant de la Subdirecció General d'Innovació i Digitalització del Ministeri d'Agricultura.