Indústria

Neix el Comitè de Banquets i Càtering

09/08/2021

Hosteleria d'Espanya ha creat el Comitè de Banquets i Càtering amb empreses i experts de tot el territori nacional d'aquest sector, a fi d'abordar-ne els problemes específics. El grup de treball neix amb la vocació de ser un fòrum de reflexió, estudi i propostes de solucions a problemes d'àmbit regulador i institucional purament empresarial d'aquest segment d'activitat.


A la primera reunió, que va tenir lloc el 26 de juliol passat, es va prendre com a punt de partida el greu perjudici que la COVID-19 ha suposat per a aquesta activitat. Les empreses legals de càtering suposen una garantia de cara a la celebració d'esdeveniments pel fet d'implantar protocols de seguretat i dotar de formació específica als seus treballadors, a més de disposar de mecanismes de registre per rastrejar situacions de contagi.


Així mateix, es va aprofundir en la necessitat de dignificar i potenciar aquest subsector, que necessàriament va lligat a una temporalitat i estacionalitat consubstancial a l'activitat que li és pròpia, però que no s'ha de confondre amb precarietat laboral. Durant la reunió es van establir un seguit de temes per potenciar, com són la millora de la qualificació d'una branca d'activitat amb una gran importància econòmica i social, ja que suposa el primer accés laboral a joves i a persones amb necessitats d'ocupació en horaris específics.


La lluita contra l'intrusisme professional va ser un altre dels punts tractats, com també la denúncia de les empreses sense llicència i la vigilància de la competència deslleial a l'hora de fer entregues a domicili per part de certes empreses.