Indústria

Neix una campanya contra els rumors falsos en alimentació

05/02/2020

La Federació Espanyola d'Indústries d'Alimentació i Begudes (FIAB) ha llançat la campanya "AlimentActivos" que, a través de contingut audiovisual a internet, animarà a dur una vida saludable i una alimentació equilibrada, i encoratjarà el consumidor a estar ben informat per rebatre les fake news.


El director general de FIAB, Mauricio García de Quevedo, ha presentat aquesta campanya ?la primera d'aquestes característiques que fa la Federació?, que té 200.000 euros de finançament i que es fa, entre altres motius, per contrarestar "l'explosió" a les xarxes socials de corrents d'opinió "pseudocientífics".


Les empreses alimentàries "es volen adreçar al consumidor final per donar la seva versió i intentar contribuir" a donar "claredat i fomentar hàbits de vida saludables", d'acord amb dades científiques, ha remarcat García de Quevedo.


El sector de l'alimentació i les begudes s'enfronta "diàriament" a "informacions i afirmacions" que "qüestionen la qualitat i la seguretat" dels aliments, i que generen "confusió i alarma social, i que afavoreixen aquests corrents pseudocientífics" que "empobreixen" les dietes dels consumidors i que poden "posar en perill" la salut.