R+D+i

Neix AgroGreen, un projecte internacional per millorar la sostenibilitat de l'agricultura

15/12/2020

Aquesta setmana s'ha engegat un projecte innovador que investigarà les millors pràctiques i sistemes per millorar la sostenibilitat de l'agricultura. La iniciativa està liderada per la Universitat Politècnica de Madrid (UPM) i es desenvoluparà, durant més de dos anys, a Espanya, França i Portugal.


La iniciativa recollirà dades, elaborarà escenaris de gestió, analitzarà l'impacte ambiental i crearà models que permetran millorar la gestió agrària. Es tindran en compte totes les veus i totes les realitats, sempre amb rigor científic, i s'estudiarà també l'impacte de les polítiques públiques enfocades a l'agricultura i la sostenibilitat.


El projecte crearà una plataforma multiactor i una eina de visualització dels impactes agroambientals dels cultius en el territori conegut com a SUDOE, que és el que comprèn Espanya, Portugal i el sud de França.


La Unió de Petits Agricultors i Ramaders (UPA) ha manifestat la "il·lusió" per aquest nou projecte que investigarà les millors propostes de gestió de cultius per reduir l'impacte ambiental de l'agricultura, en especial de la fertilització i del reg. L'UPA canalitzarà la participació d'explotacions agrícoles a la conca del Tajo, i això permetrà els agricultors espanyols ser protagonistes d'aquest gran projecte internacional.