Agricultura

Ministres d'Agricultura de la UE reclamen "mesures urgents" de suport al sector

20/04/2020

Els ministres d'Agricultura de la Unió Europea (UE) van demanar divendres a la Comissió Europea que s'adoptessin "mesures addicionals urgents" per donar suport al sector agrari, molt afectat per l'impacte econòmic del coronavirus.


En una declaració conjunta, a la qual ha tingut accés Efe, els titulars valoren les accions que Brussel·les ha adoptat fins ara, que inclouen un nou marc temporal d'ajudes estatals, directrius per gestionar fronteres i evitar problemes de proveïment i més flexibilitat en alguns reglaments de la Política Agrícola Comuna (PAC).


No obstant això, subratllen la necessitat d'una resposta "unida i forta" i sol·liciten més mesures, inclòs l'emmagatzematge privat i altres suports excepcionals per als sectors més afectats.


Demanen a la Comissió Europea que s'activin mesures de l'Organització Comuna de Mercats Agraris i, en particular, les ajudes a l'emmagatzematge privat per donar suport als sectors més afectats per les pertorbacions del mercat i l'impacte en els preus.


La Comissió Europea ha valorat la declaració dels ministres i ha recordat que des del començament de la crisi ha reaccionat "de manera activa, amb una sèrie de mesures per alleujar l'impacte de la pandèmia i assegurar la continuïtat del funcionament de la cadena de subministrament", han indicat a Efe fonts comunitàries.