Indústria

El Ministeri de Consum anuncia mesures excepcionals i temporals per a l'etiquetatge d'olis vegetals

18/03/2022

Davant de la situació que ha provocat la invasió d'Ucraïna per part de Rússia i a l'efecte de garantir tant l'abastiment adequat d'olis vegetals com la informació indispensable per a les persones consumidores d'acord amb el Reglament (UE) 1169/2011, el Ministeri de Consum ha comunicat amb una nota de premsa la informació següent:


1. S'entenen complertes les obligacions d'informació al consumidor que s'estableixen en el Reglament per mitjà d'etiquetes o adhesius, impressió per tinta o altres sistemes equivalents que recullen la informació actualitzada relativa a quins olis o greixos vegetals s'han emprat per reemplaçar l'oli de gira-sol, i es reporta si escau la possible presència d'al·lèrgens.


2. D'altra banda, els operadors poden fer servir instruments addicionals per complementar la informació en funció dels seus recursos disponibles. En tot cas, la informació no ha d'induir a error als consumidors.


3. En cas d'haver d'utilitzar envasos de productes anteriors amb declaracions que suggereixin al consumidor que es tracta d'un producte de més qualitat o valor afegit, l'operador ha d'afegir una etiqueta adhesiva, sistema de tinta o equivalent que anul·li aquesta declaració.


4. Aquestes mesures tenen un caràcter temporal, en tant que es mantingui la situació excepcional que motiva el problema de subministrament de matèries primeres.


5. Mentre la Comissió Europea no adopti una posició harmonitzada, l'àmbit d'aplicació d'aquesta nota informativa es limita als productes que es comercialitzen al territori espanyol.