Agrobank al dia

Un miler de persones segueixen on-line la tradicional Jornada sobre la PAC de Pineda, Sevilla

11/01/2021

AgroBank va celebrar el 24 de novembre la tradicional Jornada sobre la Política Agrícola Comuna, que, any rere any, organitza al Real Club Pineda de Sevilla, però que en aquesta ocasió, a causa de la pandèmia, es va haver de seguir on-line. L'acte va comptar novament amb el secretari general d'Agricultura i Alimentació del MAPA, Fernando Miranda, com a únic intervinent.


La presentació de la jornada, que va ser seguida per un miler de persones pel canal digital de CaixaBank, va comptar amb les benvingudes de María Jesús Catalá, directora territorial a Andalusia Occidental i Extremadura; Ana Díez, directora executiva de Negocis i Emprenedors de CaixaBank, i Antonio de León, director de Segment AgroBank d'Andalusia Occidental-Extremadura.


Fernando Miranda va analitzar com ha estat des del 2018 la gestió de la reforma de la PAC ?actualment en discussió entre la Comissió, el Consell i el Parlament Europeu? i com ha enfocat el Ministeri d'Agricultura els temes principals del que s'ha anomenat negociació "hispanoespanyola" amb les comunitats autònomes.


Els objectius de la reforma ?"un canvi de paradigma per a la nova PAC basada en el compliment d'objectius centrats en els tres pilars de la sostenibilitat"; l'ajut bàsic a la renda; la reestructuració de les regions perceptores dels ajuts; la transició dels drets de pagament bàsic; la degressivitat i la limitació d'aquests drets; la figura de l'agricultor genuí, i els ecoesquemes, la seva finalitat i gestió van ser alguns dels temes que va destacar.