Indústria

Un miler de pagesos es beneficiaran del Pla Renove 2020

21/09/2020

Prop d'un miler de pagesos i ramaders espanyols es beneficiaran del Pla Renove 2020 de maquinària, ara que ja s'han acceptat pràcticament totes les sol·licituds que s'hi han presentat (1.025), que té una dotació de vuit milions d'euros, un 60 % més que en convocatòries anteriors.


El pla ha propiciat una inversió total en compra de nova maquinària de més de 32 milions d'euros, amb una ajuda que arriba al voltant del 25 % de la despesa total que han fet els pagesos i ramaders.


El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) ha destacat en un comunicat que aquest pla ajuda a la "incorporació al parc de maquinària agrícola d'unitats modernes, dotades de les últimes tecnologies, més respectuoses amb el medi ambient, més eficaces i més segures".


El Pla Renove 2020 ha inclòs la novetat de disposar de dues línies d'inversió, una per a tractors i una altra per a la resta de la maquinària.


Per al Departament, aquesta decisió resol el problema que generaven "els terminis d'adquisició de les noves màquines, més llargs en el cas dels tractors".


"Com que per comprar petita maquinària hi ha menys tràmits i són més curts, els qui en compraven podien presentar les sol·licituds abans que els qui compraven tractors i, per tant, jugaven amb avantatge, ja que les ajudes es concedeixen per ordre d'entrada de la sol·licitud", han precisat.


A més, estava previst que augmentessin les compres de tractors per l'eliminació per raons de seguretat de l'adquisició d'unitats de segona mà de més de 40 anys, sense estructura de protecció homologada.


La diferenciació de les dues línies i l'augment del pressupost ha permès multiplicar per 15, respecte de la convocatòria del 2019, el nombre de compradors de tractors que es beneficien del pla, d'acord amb les dades del Ministeri