Sabies que

Més joves, apoderament de les dones, innovació i digitalització per omplir l'Espanya buida

01/12/2018

El 24 d'octubre passat va tenir lloc la primera reunió del Fòrum Nacional de Despoblació en el Medi Rural, una nova plataforma, formada per tots els representants dels sectors afectats pel despoblament del medi rural, per debatre sobre les mesures més efectives per fer front a aquest problema i integrar-les en l'Estratègia Nacional respecte del Repte Demogràfic. Aquest Fòrum té com a objectiu debatre sobre les mesures més efectives per fer front al fenomen de despoblament del medi rural, que afecta actualment un 13 % del territori.


A aquest respecte, la directora general de Desenvolupament Rural, Innovació i Política Forestal del MAPA, Isabel Bombal, va assegurar que "el Ministeri treballa a favor d'un medi rural poblat, viu, que sigui dinàmic i atractiu per a la població, amb condicions laborals i de vida dignes, iguals a les que hi pot haver a la resta del territori".


Per fer-ho, el MAPA impulsarà mesures a llarg termini i involucrades en l'Estratègia Nacional, amb tres elements fonamentals: la incorporació dels joves, l'apoderament de les dones i la innovació i la digitalització. D'altra banda, un grup de treball presidit per la comissionada del Govern per al Repte Demogràfic, Isaura Leal, ja està treballant en l'elaboració de l'Estratègia Nacional respecte a aquest repte, que el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública s'ha compromès a presentar la primavera que ve.


S'hi tindran en compte les 79 mesures que planteja la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per poblar l'Espanya buida.