Agricultura
Agricultura

Més del 70 % dels agricultors ja han patit els efectes del canvi climàtic a les seves explotacions

25/09/2023

El 71 % dels agricultors afirma que el canvi climàtic ja té un gran impacte a la seva explotació, i són encara més els que estan preocupats per l'impacte que tindrà en el futur. El 73 % han experimentat un augment en el nombre de plagues i malalties a les seves explotacions. Els agricultors estimen que els seus ingressos s'han reduït un 15,7 % de mitjana a causa del canvi climàtic els dos darrers anys. Un de cada sis agricultors identifica fins i tot pèrdues d'ingressos superiors al 25 % durant aquest període.

Aquestes són algunes de les conclusions principals de l'enquesta Farmer Voice, que revela els reptes a què s'enfronten els agricultors d'arreu del món en intentar mitigar els efectes del canvi climàtic i adaptar-se al futur. Per dur a terme l'enquesta Farmer Voice, Bayer va encarregar a una agència que entrevistés de forma independent 800 agricultors d'arreu del món, que representessin explotacions grans i petites d'Alemanya, Austràlia, Brasil, la Xina, Estats Units, Índia, Kenya i Ucraïna a parts iguals.

Els pagesos consideren que els efectes del canvi climàtic continuaran. Tres quartes parts estan preocupats per l'impacte que el canvi climàtic tindrà en la seva explotació, i els agricultors de Kenya i l'Índia són els que estan més preocupats.

Rodrigo Santos, membre del Consell de Direcció de Bayer AG i president de Bayer Crop Science, va comentar: "Els agricultors ja estan experimentant els efectes adversos del canvi climàtic als seus camps i, alhora, tenen un paper clau per fer front a aquest gran desafiament, per això és tan important posar la seva veu en primer pla. Les pèrdues recollides en aquesta enquesta posen de manifest l'amenaça directa que suposa el canvi climàtic per a la seguretat alimentària mundial. Davant el creixement de la població mundial, els resultats han de ser un catalitzador per adoptar mesures que fomentin models d'agricultura regenerativa."

Els reptes econòmics augmenten la pressió sobre els agricultors

Tot i que el canvi climàtic és un tema dominant, els reptes econòmics són la prioritat principal en els propers tres anys. Més de la meitat (55 %) dels agricultors situen els costos dels fertilitzants entre els tres reptes principals, seguits dels costos energètics (47 %), la volatilitat dels preus i els ingressos (37 %) i el cost de la protecció dels cultius (36 %). La importància dels costos dels fertilitzants es fa més evident a Kenya, Índia i Ucraïna.