Al dia

Més de 300 M€ d'inversió per a 40 actuacions en la sostenibilitat dels regadius

22/09/2022

Un regadiu sostenible és clau per afrontar els reptes del canvi climàtic a l'agricultura i poder mantenir en el futur un model de producció d'aliments que doni resposta a la demanda de la població. Per això, el Govern aposta per la seva modernització concentrant inversions de més de 2.100M€ en els propers cinc anys, amb una mitjana anual de 420M€. Aquestes actuacions permetran modernitzar 200.000 hectàrees de regadius, de les quals es beneficiaran uns 20.000 agricultors.


Sota aquest marc, el ministre Luis Planas i el president de la Societat Mercantil Estatal d'Infraestructures Agràries (SEIASA), Francisco Rodríguez, han signat recentment el conveni per a l'execució de la segona fase del programa de millora de l'eficiència i sostenibilitat en regadius inclòs al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, amb una inversió pública de 303 M€ que finançarà un total de 40 actuacions en 15 comunitats autònomes.


Entre altres aspectes, es prioritzaran qüestions com el menor consum de recursos hídrics, la substitució d'aigües superficials i subterrànies per les regenerades o salinitzades, la incorporació d'energies renovables que suposin un estalvi o la instal·lació de comptadors de telecontrol i instruments de precisió al sistema de reg.