AgroBank

Més de 300 assistents a la Jornada Agrobank sobre oportunitats i desafiaments del sector primari

27/10/2023

L'Auditori de Saragossa ha estat el lloc escollit per desenvolupar la Jornada AgroBank en què han participat professionals del sector agroalimentari d'Aragó. Els més de 300 assistents han debatut sobre els reptes climàtics o l'augment dels costos de producció que han provocat una reculada de la producció del sector primari de gairebé el 9 %.

També s'ha abordat al llarg del matí la transformació digital en què estan immersos els agricultors i ramaders aragonesos. En paraules d'alguns dels ponents, “la innovació tindrà un paper preponderant en el desenvolupament de les empreses i explotacions”.

Isabel Moreno, directora territorial Ebre de CaixaBank, ha inaugurat aquesta jornada i ha destacat que “el sector agroalimentari aragonès ha estat i és un factor fonamental per al desenvolupament econòmic i social de la nostra comunitat. Som una referència a nivell nacional en l'àmbit hortofructícola i comptem amb una indústria càrnia, en particular, de carn de porcí, que ens posiciona com un referent a Europa i al món”.

Hi han participat Luis Villamayor, director gerent de Harineras Villamayor i actual president de l'Associació d'Indústries de l'Alimentació d'Aragó; Cristina Rodríguez, responsable de compres de producte local a Aragó, Navarra i les Balears de Grup Eroski, que aporta la visió de la distribució; Ángel Villafranca, president de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya, i Sergio Samper, director executiu de Grupo Jorge.

El conseller d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació, Ángel Samper, ha clausurat les jornades anunciant un dels objectius més importants per a aquests propers anys: “elevar l'alimentació al nivell de l'educació i la sanitat. D'aquesta manera reconeixerem el treball extraordinari i diari de pagesos i ramaders”. També ha volgut assenyalar la importància de la digitalització al camp i, alhora, la necessitat d'acostar els tràmits administratius als professionals del sector. “No pot ser que un pagès o un ramader tingui tants problemes a l'hora d'entendre; hem de fer més senzilla la relació entre l'administrat i l'administració, també hi estem treballant”.