Indústria

Més de 1.500 voluntaris de CaixaBank comparteixen una jornada solidària amb persones en situació de vulnerabilitat a Espanya

25/10/2021

L'Associació de Voluntaris de CaixaBank, l'organització de voluntariat corporatiu més gran del país, ha celebrat avui el Dia del Voluntari 2021, una jornada solidària per a prop de 4.000 persones en situació de vulnerabilitat. Amb el lema "La festa del cor blau", uns 2.000 voluntaris de CaixaBank han fet possible aquest esdeveniment, que s'ha celebrat alhora en 50 ciutats d'arreu d'Espanya.

La jornada ha reunit voluntaris, familiars i beneficiaris d'entitats socials, un total de més de 130 organitzacions d'Espanya especialitzades en el treball amb menors, persones amb discapacitat, joves estrangers no acompanyats, gent gran i altres col·lectius en situació vulnerable. Amb la col·laboració de tots els participants s'han desenvolupat diferents activitats sobre inclusió social, creativitat, esport i cura de l'entorn per donar visibilitat a les seves necessitats i a la tasca de tot el teixit associatiu amb què treballen els voluntaris de CaixaBank.

A més, aquest Dia del Voluntari 2021 s'ha centrat especialment en la infància més vulnerable, ja que un de cada tres menors espanyols (aproximadament 2,2 milions) estan en risc de pobresa o d'exclusió social segons la taxa AROPE, l'indicador europeu que mesura el risc de pobresa i d'exclusió social.

Festa solidària per aportar il·lusió

Amb aquesta festa solidària, moltes persones amb dificultats han tingut l'oportunitat de submergir-se en noves realitats que els han aportat il·lusió i els han presentat noves formes d'enriquir-se personalment, socialment i culturalment.

Els voluntaris han centrat els seus esforços en convertir aquesta edició del Dia del Voluntari 2021 en una gran festa de creativitat i diversió, i han omplert de cors blaus les principals ciutats de país.

A més, en els diferents llocs que han albergat alguna jornada s'ha animat a participar a tots els ciutadans, que han pogut contribuir amb un missatge d'esperança o de reflexió en record a un ésser estimat, o en referència a situacions o emocions viscudes durant la pandèmia de la COVID-19.