Sostenibilitat

Més de 1.300 pescadors gallecs treballen per reciclar les deixalles marines

29/08/2019

Els ports pesquers de Celeiro, Burela i Corme s'han sumat al de la Corunya per participar en elprojecte "Upcycling the Oceans", que recupera les deixalles marines per reciclar-les i donar-los una segona vida, sumant així més de 1.380 pescadors gallecs que col·laboren en aquesta causa.


Es calcula queanualment 8 milions de tones de plàstic arriben al mari que el 75 % acaben al fons, de manera que provoquen greus conseqüències en els ecosistemes marins, un entorn de vital importància per a Galicia, ha informat Ecoembes en un comunicat.


La iniciativa, que impulsenEcoembesi laFundació Ecoalfde manera conjunta i amb la qual col·laboraPortos de Galicia, és la primera d'aquesta mena que es va llançar a Espanya i compta amb lacol·laboració de 40 ports arreu del país. En total, ja són 85 vaixells gallecs els que participen en aquesta iniciativa, de manera que als 14 vaixells que hi participen a la Corunya, s'hi han sumat 7 arrossegadors a Burela, fi també n'ha fet partícips la resta de la flota: prop de 50 embarcacions a Celeiro i 14 a Corme.


Amb la implantació del projecte "Upcycling The Oceans", que al port de la Corunya va arrencar el 2018 amb el suport de Puertos del Estado, i la col·laboració de 140 pescadors corunyesos al capdavant d'aquests 14 vaixells,l'any passat es va aconseguir alliberar els fons marins de 1.105 quilograms de residus, 787 quilograms dels quals eren de plàstics. A més, a tot l'Estat, al llarg del 2018 es va aconseguir recollir un total de 140 tones de residus i el projecte ja compta a hores d'ara amb la col·laboració de més de 3.700 pescadores i 620 vaixells en 40 ports del Mediterrani, el golf de Cadis i Galicia. EFEAGRO