Indústria

Mercabarna formalitza un préstec sostenible amb CaixaBank per un import de 35 milions d'euros

28/03/2022

Mercabarna ha firmat amb CaixaBank una operació de finançament sostenible de 35 milions d'euros destinada a comprar 17 hectàrees de terreny en el Consorci de la Zona Franca. Aquest terreny és un emplaçament logístic estratègic: a pocs quilòmetres de l'aeroport del Prat, del Port de Barcelona, ??de la terminal TIR i de l'estació ferroviària de mercaderies.


El préstec sostenible està vinculat a dos indicadors, ambientals i socials. El primer s'enfoca envers la reducció del malbaratament alimentari recuperant fruita i hortalisses just abans de ser derivades al compostatge o la bioenergia, i l'aprofitament de tot plegat per al consum humà gràcies a la distribució a entitats socials que en fa la Fundació del Banc dels Aliments. El segon indicador està enfocat a l'increment de les hores mitjanes de formació per treballador. La companyia té com a objectiu mantenir una plantilla qualificada i en creixement constant, cosa que vol dir promoure oportunitats de formació. És per això que es mostra un ferm interès a l'hora d'aconseguir un creixement continuat durant les hores de formació dels treballadors.


El cost total de la compra dels terrenys puja a uns 70 milions d'euros. Aquesta operació de finançament s'ha formalitzat amb un préstec inicial de 20 milions d'euros i es podria incrementar amb un segon tram de 15 milions d'euros.


Mercabarna preveu invertir 200 milions d'euros en els cinc anys vinents per tal d'ampliar el seu espai, modernitzar la infraestructura i posar en marxa nous projectes centrats en la digitalització i la sostenibilitat. Aquesta inversió s'efectuarà en col·laboració amb MES Barcelona, ??l'instrument que ha creat l'Ajuntament de Barcelona per canalitzar totes les inversions que es volen dur a terme en l'àmbit de la sostenibilitat.


Per la seva banda, CaixaBank torna a mostrar el seu suport amb les empreses que es comprometen amb la sostenibilitat innovant gràcies a solucions de finançament sostenible, com ara aquesta operació amb la companyia que dirigeix Jordi Valls.