Agricultura

Mascaretes, guants i distància: així s'adapta la pagesia a l'estat d'alarma

18/03/2020

Espanya fa més de 24 hores que està en estat d'alarma i la pagesia intenta adaptar-s'hi seguint les mesures pertinents, com l'ús de mascaretes, la distància de seguretat o els guants, encara que hi ha molts assumptes, com el desplaçament a les explotacions, que generen més problemes i dubtes.


És el que es desprèn d'una consulta feta per Efeagro a les organitzacions agràries en aquesta primera jornada de feina efectiva després de decretar-se l'estat que coincideix amb campanyes a ple rendiment, per exemple, en el cas de la producció en hivernacles de cogombre, albergínia o tomàquet.


Així ho indica a Efeagro la secretària general d'ASAJA Almería, Adoración Blanque, qui no veu cap problema en el fet que els pagesos i assalariats mantinguin la distància de seguretat d'un metre gràcies als espais en què treballen.


A la seva zona, l'ús de guants i mascaretes no està generalitzat perquè "escassegen" i, de fet, les estan fent servir els productors que ja en tenien per a la seva tasca rutinària.


Els desplaçaments a les finques i als centres de producció són els que generen més dubtes i problemes perquè el reial decret del Govern demana que es facin d'un en un, i això al camp no és fàcil de complir.