R+D+i

El MAPA dona suport a l'R+D+I al sector agroalimentari

28/11/2019

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha convocat subvencions a projectes de recerca aplicada al sector apícola, amb una dotació de 300.000 euros i amb l'objectiu de millorar la producció i comercialització dels productes apícoles.


En un comunicat, el Ministeri ha detallat que la convocatòria es fa a través del Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA), dins del Programa Nacional de Mesures de Suport a l'Apicultura, en la línia F, dirigida a promoure la cooperació del sector amb organismes especialitzats per crear programes de recerca aplicada.


La quantia màxima de l'ajut no pot superar els 100.000 euros per projecte subvencionable i convocatòria, amb l'única excepció que s'aprovés un únic projecte, cas en el qual la quantia podria ser del total dels 300.000 euros.


Poden presentar sol·licituds d'ajuda ?a partir d'aquest divendres i en un termini de 15 dies hàbils? les cooperatives agràries, les societats agràries de transformació i les agrupacions de defensa sanitària.


D'altra banda, el MAPA ha concedit ajudes a 47 projectes innovadors en el sector agroalimentari i forestal, amb un import mitjà de subvenció de 497.000 euros.


Aquesta convocatòria té un pressupost de 23,4 milions d'euros que cal executar en dues anualitats (10,5 milions el 2020 i 12,8 milions el 2021), i s'hi han presentat 254 sol·licituds.