Agricultura

El MAPA contribuirà al funcionament de tres iniciatives internacionals

02/12/2020

El Consell de Ministres ha autoritzat el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (www.mapa.gob.es/es/" target="_blank" rel="noopener">MAPA) a realitzar contribucions voluntàries a tres organitzacions vinculades al sector agroalimentari per valor de 59.482 euros.


D'aquesta quantitat, 29.282 euros aniran destinats a l'Associació Europea de Producció Animal (EAAP), una organització internacional de caràcter científic fundada el 1949 sota els auspicis de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO).


La iniciativa "www.4p1000.org/es" target="_blank" rel="noopener">4 per 1000" rebrà, d'altra banda, 20.200 euros. El seu objectiu és augmentar el contingut de carboni orgànic dels sòls perquè es converteixin en desguàs de carboni, mitiguin el canvi climàtic i en millorin la resiliència.


I al Sistema d'Informació de Mercats Agrícoles, plataforma interinstitucional engegada el 2011 pels ministres d'Agricultura dels països del G20, se li donarà suport amb 10.000 euros.


El MAPA, regularment, fa contribucions voluntàries a diverses organitzacions, programes i fons internacionals i a altres entitats de caràcter internacional dedicades al desenvolupament de recursos agrícoles, ramaders i pesquers i de la indústria agroalimentària i de l'alimentació.


Aquestes contribucions s'aproven considerant sempre la conveniència i l'oportunitat com a instruments d'interès per a Espanya, ja que constitueixen eines per a impulsar les prioritats del ministeri a l'exterior i la seva posició en aquestes organitzacions i institucions.