Indústria

El malbaratament d'aliments es redueix un 8,6 % el 2021

09/08/2022

El malbaratament alimentari es va reduir un 8,6% anual a Espanya el 2021 amb el canvi d'hàbits, segons les últimes dades del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA). En concret, els residents a Espanya van desaprofitar 1.245,88 milions de quilos d'aliments el 2021.


El MAPA ha explicat aquesta millora de l'aprofitament per tendències com el canvi d'hàbits després de la pandèmia, amb un increment de la flexibilitat laboral i una tornada al consum fora de casa.


A més, es tendeix a percebre més el valor del menjar amb la pujada dels preus i hi ha més conscienciació social, entre altres factors assenyalats.


"Lluitar contra el malbaratament alimentari és treballar també per afavorir el conjunt de la societat, sobretot en moments com l'actual, en què els aliments s'han encarit per l'augment dels costos de l'energia i de les matèries primeres", ha assegurat Planas en declaracions a EFEAgro.


Amb el final del confinament i la reducció de les restriccions, l'any passat els habitants d'Espanya van tenir menys ocasió de cuinar a casa, i per això el volum de compra es va contreure el 7,2%.


Mentrestant, va augmentar el consum extradomèstic en un 10,4%, impulsat per la major presencialitat laboral i la tornada al lleure.


Tot i això, encara hi havia el 2021 més de 13 milions de llars (tres de cada quatre) que seguien desaprofitant aliments, i fora de casa la proporció era del 40%, segons el MAPA.