Ramaderia

Luis Planas visita l'estand d'AgroBank a Salamaq 2021

06/09/2021

El Ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha visitat l'estand d'AgroBank en la seva estada a la fira Salamaq 2021, en la qual ha ressenyat la importància simbòlica de celebrar aquest esdeveniment de referència per al sector agropecuari espanyol pel que suposa de recuperació de la normalitat.


La celebració de Salamaq 2021 és un indicador de la recuperació econòmica, social i territorial que ja està en marxa, segons el ministre, el qual ha assegurat que el bon ritme de creixement i de creació d'ocupació suposarà una oportunitat per donar un gran impuls a l'economia espanyola.


En el cas de la ramaderia, Espanya és el primer productor europeu de carn d'oví, el segon de porc i d'aviram i el quart de vacum. Aquest sector té un important paper social i mediambiental, especialment la ramaderia extensiva, conservadora del paisatge i l'ecosistema, amb 165 races autòctones catalogades (unes 20 d'originàries de Castella i Lleó, tot i que al seu territori hi ha prop de 60 races autòctones), cosa que dona una idea de la riquesa de la biodiversitat. El desenvolupament d'un model diferenciat de producció ramadera sostenible i de qualitat requereix comptar amb aquest important patrimoni genètic.


Per a aquesta edició, AgroBank, el canal agrari de CaixaBank amb solucions per a la pagesia, ha disposat d'un estant propi (146-147) que es pot visitar durant els dies de celebració de la fira.