Agricultura

Luis Planas informa les organitzacions agràries dels avenços en l'elaboració de la PAC

23/07/2021

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, www.mapa.gob.es/es/ministerio/luis-planas/Luis-Planas.aspx" target="_blank" rel="noopener">Luis Planas, ha mantingut aquesta tarda una reunió amb representants de les organitzacions professionals agràries www.asaja.com/" target="_blank" rel="noopener">ASAJA, COAG i UPA, i els ha informat dels avenços en l'elaboració del pla estratègic per a l'aplicació de la Política Agrària Comuna (PAC) a Espanya.


La trobada d'avui s'inscriu en l'estratègia d'interlocució constant que manté el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) amb les organitzacions més representatives del sector sobre qüestions clau com la reforma de la PAC, que dibuixa un nou escenari en el marc del suport als agricultors i ramaders, que es podran beneficiar d'un volum d'ajuts de 47.724 milions d'euros en el període 2023-2027.


Després de la Conferència Sectorial del dia 14, el ministeri i les comunitats autònomes continuen treballant sobre la base de la proposta ministerial en l'elaboració del pla estratègic. La trobada amb les organitzacions agràries s'ha produït un dia després de la reunió que es va celebrar ahir entre el ministeri i les comunitats autònomes per concretar la definició dels ecoesquemes, i aquestes trobades continuaran els pròxims dies amb l'objectiu de perfilar un model que ofereixi possibilitats d'accés a tots els agricultors i ramaders.


Planas ha informat les organitzacions professionals que, un cop s'hagin precisat els ecoesquemes, se celebrarà una nova conferència sectorial, a la tardor, per analitzar el Pla estratègic. La redacció d'aquest document haurà de concloure abans del 30 de desembre per poder-lo remetre a la Comissió Europea, que l'haurà d'aprovar en el primer semestre del 2022, amb l'objectiu d'aplicar-lo l'1 de gener del 2023.