Agricultura

Luis Planas demana la col·laboració de Cooperatives Agroalimentàries per contribuir a la divulgació tècnica del Pla Estratègic de la PAC

11/10/2022

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha demanat avui la col·laboració de Cooperatives Agroalimentàries per contribuir a la divulgació tècnica del Pla Estratègic de la Política Agrària Comuna (PAC) entre agricultors i ramaders.


A més, el ministre ha traslladat que tant les cooperatives com les mateixes comunitats autònomes són el millor vehicle per arribar als agricultors i ramaders i poder-los informar de les novetats de la nova PAC perquè puguin treure'n el màxim profit possible.


Luis Planas, s'ha reunit avui, a la seu del ministeri, amb el consell rector de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya, amb el qual ha abordat les qüestions més importants del moment per al sector agroalimentari i cooperatiu.


Luis Planas ha informat que s'han programat cursos específics individuals sobre les novetats de la nova PAC per als tècnics de cadascuna de les organitzacions professionals agràries que, pel que fa a les cooperatives, tindrà lloc el dimarts vinent, 18 d'octubre.


El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació posa a disposició diversos materials divulgatius dels cursos perquè les cooperatives els puguin adaptar a cada situació. Amb això, el ministeri busca complementar la tasca d'informació i difusió de les organitzacions i comunitats autònomes.


Així mateix, en el transcurs de la trobada, s'han repassat les mesures adoptades per pal·liar les conseqüències de la guerra de Rússia a Ucraïna i els efectes que té sobre els preus dels aliments. Els problemes de disponibilitat de subministraments i entrades agrícoles, la sequera i la Política Agrària Comuna (PAC) han sigut uns altres dels assumptes tractats.


En relació amb l'apujada de preus dels fertilitzants, Luis Planas ha recordat que, en el Consell de Ministres del 20 de setembre, es va aprovar reduir al 5 % l'IVA per a l'adquisició de gas natural per a empreses. També ha avançat que s'estan estudiant mesures addicionals que permetin reduir-ne la factura i dependència de l'exterior mitjançant l'agricultura de precisió o l'ús de fertilitzants d'origen orgànic, entre d'altres.


Sobre les mesures adoptades per pal·liar les conseqüències de la guerra de Rússia a Ucraïna i els efectes que té sobre els preus dels aliments, Luis Planas ha destacat les que s'adrecen als sectors més afectats.