R+D+i

L'OIVE i la PTV renoven el seu compromís conjunt per l'R+D+I

29/04/2022

El 5 d'abril passat, la Interprofessional del Vi d'Espanya (OIVE) i la Plataforma Tecnològica del Vi (PTV) van signar la renovació de l'acord de col·laboració que els uneix des de l'any 2018 amb l'objectiu d'impulsar l'R+D+I en el sector vitivinícola.


Ho van fer en el marc de la Barcelona Wine Week, el saló on la PTV va ser present amb un estand corporatiu en què la seva presidenta, Mireia Torres, i el president de l'OIVE, Ángel Villafranca, van brindar, un any més, per la innovació.


Entre les novetats principals per a aquest any 2022, la PTV i l'OIVE treballaran juntes per posar en marxa una bateria d'infografies que posin en valor l'R+D+I que el sector aplica a tota la seva cadena de valor. Per això, i com a primer pas, es constituirà un grup d'experts per treballar en el contingut cientificotècnic d'aquestes peces, que aniran dirigides a consumidors.


A més, totes dues entitats donaran continuïtat al seu pla conjunt de formació i capacitació tècnica, gràcies al qual el 2021 es van dur a terme un total de sis seminaris web amb més de 650 assistents.


Des que va començar l'any, ja hi ha hagut dues accions formatives: "Importància del microbioma en vitivinicultura" i "Regeneració i conservació del sòl vitícola", que han comptat amb una assistència de gairebé 240 professionals del sector.


El 2022 posarà també el focus en l'Agenda Estratègica d'Innovació del Vi, que presentaran l'OIVE i la PTV davant les administracions públiques regionals amb l'objectiu d'aconseguir més capil·laritat i portar la innovació a tots els racons del nostre país.