R+D+i

L'OIV i les empreses líders del sector juntes per a la recerca

02/07/2021

L'OIV va celebrar la creació d'un consorci entre Viña Concha y Toro (Xile), Moët Hennessy (França), Sogrape (Portugal), Família Torres (Espanya) i Yalumba Family winemakers (Austràlia) amb l'objectiu de contribuir a promoure i donar suport a la tasca de divulgació tècnica i científica de l'organització.


L'OIV estimularà així un diàleg interessant amb importants empreses del sector vitivinícola per posar en comú les seves tasques de recerca i transferència de coneixement.


Per preparar el terreny, les empreses del consorci es comprometen les unes amb les altres a identificar, de comú acord, les àrees de recerca que es reconeguin com a prioritats per al sector vitivinícola.


Després d'aquesta primera etapa i dins de l'àmbit de les beques de l'OIV, el consorci proposarà temes per a les beques de recerca, assessorarà quan correspongui durant el procés de selecció, acollirà als becaris i desenvoluparà accions de comunicació conjunta.


Alguns dels temes que es planeja considerar per a les beques de 2021-2022 abastaran les àrees científiques principals de les diferents comissions i subcomissions de l'OIV i respondran als objectius de el Pla estratègic per al període 2020-2024.