Agricultura

Llum verda: la PAC es cobrarà amb normalitat el 2021 i el 2022

04/12/2020

La Comissió d'Agricultura del Parlament Europeu ha donat llum verda a l'aprovació dels reglaments transitoris que garantiran la continuïtat de la PAC i la recepció dels fons agrícoles europeus per als anys 2021 i 2022.


A la pràctica, aquesta decisió ?que encara ha de ratificar el Ple de l'Eurocambra el pròxim 14 de desembre? suposa que els agricultors i ramaders d'Espanya continuaran rebent sense cap problema els ajuts de la PAC dels anys 2021 i 2022. La nova PAC, d'altra banda, entrarà en vigor l'1 de gener de 2023, dos anys després del previst.


L'aprovació d'aquests reglaments de transició ja incorpora els fons del Pla de Recuperació destinats al desenvolupament rural, dels quals, a Espanya, li correspondrien aproximadament 726 milions d'euros en els pròxims dos anys. També es mantindran els pagaments regressius per a les mesures destinades a les zones amb limitacions naturals i es redueix el llindar de desencadenament per activar les mesures de gestió de risc, que passa del 30% al 20%.


A més a més, s'augmenta fins a un 5% el percentatge disponible per a l'assistència tècnica procedent dels fons del FEADER, mentre que s'amplia a sis mesos el període habilitat per a resoldre les sol·licituds de suport temporal de les mesures de desenvolupament rural sol·licitades a conseqüència de la crisi de la COVID-19.