V Premi a la Millor Tesi Doctoral de la Càtedra AgroBank
Blog Agrobank

Lliurament del V Premi a la Millor Tesi Doctoral de la Càtedra AgroBank

03/02/2022

El Jurat del V Premi a la Millor Tesi Doctoral convocat per la Càtedra AgroBank Qualitat i Innovació al Sector Agroalimentari va concedir el passat 27 d'octubre el màxim reconeixement a l'estudi Validació de subproductes de cafè com a ingredients alimentaris per a una nutrició i salut sostenible, de la Dra. Amaia Iriondo de Hond, “per la seva elevada qualitat científica i el compliment dels criteris per a l'avaluació de la seva excel·lència científica descrits a les bases del premi”. Així mateix, l'accèssit va ser per a la tesi Aplicació d'ingredients mediterranis per a la millora bromatològica d'aliments clean label d'origen animal, presentada per la Dra. Lorena Martínez Zamora.

Tots dos premis van ser lliurats per Sergio Gutiérrez, director d'AgroBank, i Antonio J. Ramos, director de la Càtedra AgroBank, a la jornada anual de la Càtedra que va tenir lloc a Lleida ia la que la doctora en Farmàcia Marián García, “boticaria García ”, va oferir una conferència al voltant del tema “A la recerca de l'alimentació saludable: jeroglífics o etiquetes? Claus per desxifrar els misteris de l'etiquetatge dels aliments”. L'acte va ser clausurat per la vicerectora de Recerca i Transferència de la Universitat de Lleida, Olga Martín.

Jornada a València sobre la digitalització i la innovació en l'ús de l'aigua

Unes 150 persones vinculades al sector agrari es van reunir el 14 de desembre passat a la jornada “AgroBank, amb la digitalització i innovació en l'ús de l'aigua”, amb l'objectiu d'analitzar la situació actual i les perspectives d'aquest sector estratègic quant a la innovació i la digitalització de tots els seus processos per a la transformació cap a una agricultura sostenible.

La jornada –que es va celebrar aprofitant el Fòrum Econòmic Espanyol “Oportunitats als sectors actius en digitalització: energia, logística-ports, salut i agricultura”, que va tenir lloc al port de València– va ser inaugurada pel director territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, Xicu Costa, i el tancament de la mateixa va anar a càrrec del secretari de la Conselleria d'Agricultura i Medi Rural, Rogelio Llanes.

Hi van participar el president del Tribunal de les Aigües de València, José Alfonso Soria, per parlar de la Tradició, present i futur en l'ús de l'aigua i Edgar Llop, del departament d'Automatització Intel·ligent de l'Institut Tecnològic AINIA, per analitzar la Transformació digital de l'agricultura valenciana.


Posteriorment, es va celebrar una taula rodona moderada per Cristina del Campo, directora general d'AINIA, en què van participar Salvador Marín, president de la Federació de Comunitats de Regants de la Comunitat Valenciana, Fecoreva; Carlos A. Arenes, CEO d'Agricultura, Climatització i Desenvolupament, S.L; Ismael Avellán, CEO de 4PLUS Enginyers i Arquitectes, i José A. Soria.

CaixaBank i la FEV sumen esforços per a la recuperació del sector vitivinícola

CaixaBank i la Federació Espanyola del Vi (FEV) van renovar el passat mes de desembre el seu acord de col·laboració amb l'objectiu de continuar donant suport al sector vitivinícola i contribuir a consolidar els signes de recuperació que s'observen tant a les exportacions com al mercat interior .

El nou acord, signat entre el director d'AgroBank, Sergio Gutiérrez, i el director general de la FEV, José Luis Benítez, contempla, a més, la col·laboració de l'entitat financera al nou Hub de Digitalització i Vi de la FEV, un grup de treball promogut per compartir les necessitats tecnològiques del sector vitivinícola.

WINE NEXT GENERATION

Així mateix, AgroBank va ser el principal patrocinador a l'esdeveniment Wine Next Generation celebrat al novembre a CaixaForum Madrid amb l'objectiu, precisament, de posar sobre la taula els reptes i necessitats del sector vitivinícola en aquesta matèria i oferir idees i solucions a les empreses.

El director de Xarxa d'AgroBank, Carlos Seara, juntament amb el president de la FEV, Emilio Restoy, van ser els encarregats de donar la benvinguda aquesta jornada, que va ser inaugurada pel ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas.

L'arribada dels fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència va centrar el debat, ja que el sector reclama que el disseny de les ajudes faciliti l'accés als petits cellers.

Els ponents van coincidir que digitalització i sostenibilitat van de la mà i van subratllar que la transformació tecnològica abastarà l'àmbit de la vinya, la comercialització i la producció.

AgroBank participa al Fòrum Societat Digital 2021 de la Fundació Telefònica

El Fòrum Societat Digital a Espanya 2021 es va celebrar el 3 de novembre a l'Espai Fundació Telefònica de Madrid amb l'objectiu de donar a conèixer com empreses de diferents àmbits de la indústria estan introduint la digitalització en alguns dels seus processos clau per ser companyies més competitives i quins són els reptes que s'estan trobant en aquest camí.

Alguns dels temes de la jornada van ser la introducció de tecnologia agrotech aplicada als processos agraris per incrementar i millorar la qualitat de la producció i la digitalització dels processos industrials des de la matèria primera fins a la distribució a clients.

Per part de CaixaBank va intervenir Sergio Gutiérrez, director d'AgroBank, que va acompanyar René González, director d'Advanced Manufacturing & Equipment Standarization a Gestamp, i María Eugenia Borbore, gerent de Vertical d'Indústria a Telefónica España.