Agricultura

La llimona espanyola es promocionarà a Europa i Nord-Amèrica

06/11/2019

Es destinaran 6,5 milions d'euros, una part dels quals prové de fons de la Unió Europea (UE).


Així ho han anunciat aquest dimarts en un comunicat fonts de l'Associació Interprofessional de la Llimona i el Pomelo (AILIMPO), en la qual estan representats productors, cooperatives, exportadors i industrials de la llimona i el pomelo.


Amb el lema "Welcome to the Lemonage" (Benvingut a l'Era de la Llimona), es tracta d'una campanya que els seus creadors consideren "la més ambiciosa de la història" per a aquest cítric, del qual Espanya és líder mundial d'exportació en fresc, i que cada any s'enfronta a una competència creixent pels enviaments des de països tercers a Europa.


La iniciativa, que es desenvoluparà entre el 2020 i el 2023, destinarà 5,23 milions d'euros a desenvolupar promocions i accions de comunicació als mercats de França, Espanya i Alemanya; i la resta, 1,27 milions, als dels EUA i Canadà.


L'objectiu, segons AILIMPO, és mantenir i incrementar-ne el consum i fer que la llimona segui "atractiva" per als consumidors més joves, identificar-la amb la dieta mediterrània i destacar-ne la frescor, la garantia certificada de qualitat i la sostenibilitat, entre altres aspectes.


El 72 % de les exportacions de llimona fresca ?més de 420.000 tones, per valor de 671 milions d'euros? es van dirigir la campanya passada cap a Alemanya, França, el Regne Unit i Itàlia; el 90 % té com a destinació un altre país comunitari.


Fora de la UE, la llimona espanyola es consumeix en 46 mercats, amb unes vendes de 34.088 tones per un valor de 41 milions d'euros.