Indústria

Lleugera pujada del preu de les exportacions de la indústria alimentària

06/07/2020

Els preus de les exportacions de la indústria alimentària van augmentar un 0,2 % durant el maig respecte del mateix mes de l'any anterior, tot i que van caure un 1,1 % en la taxa mensual.


Així es desprèn de l'índex de preus d'exportació (IPRIX), difós aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que reflecteix, en el cas de les begudes, una millora del 0,2 % en la taxa interanual i un retrocés del 0,1 % respecte del mes d'abril. En el cas de la indústria del tabac, l'increment al maig va ser de l'1 % respecte de la dada de l'exercici passat, i no va registrar canvis en comparació amb el mes anterior.


L'INE també ha publicat avui l'índex de preus d'importació (IPRIM), que indica una baixada del 0,7 % en la taxa interanual i del 2,7 % en la taxa mensual per a la indústria alimentària. Els preus de les importacions de begudes també van caure, tot i que de manera més tènue: un 0,1 % respecte del maig del 2019 i un 0,7 en comparació amb l'abril. La indústria del tabac, d'altra banda, va veure com l'IPRIM pujava en el seu cas un 0,7 % en la taxa interanual i baixava un 0,1 % respecte del mes anterior.


El comerç internacional va estar marcat durant el mes de maig per la pandèmia sanitària de la COVID-19, i els autors de l'estadística han recordat que des que va arrencar la crisi el mes de març "moltes empreses van cessar l'activitat o han produït amb menys intensitat"