R+D+i

Lleida acollirà aquest setembre el 1r Congrés BIT de Bioeconomia, Innovació i Tecnologia de Catalunya

24/08/2022

Al setembre Lleida acollirà el Congrés BIT 2022, presentat com a esdeveniment de referència a Catalunya de bioeconomia, innovació i tecnologia. La cita tindrà lloc a la Llotja de Lleida els dies 29 i 30 de setembre, i reunirà més cinquanta experts en aquesta matèria.


Organitzat pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya (DACC), la Fira de Lleida i l'Ajuntament de Vic, amb el suport de la Diputació i l'Ajuntament de Lleida i patrocinat per CaixaBank, és el principal punt de trobada d'empreses, empreses emergents i centres de recerca que lideren el futur de la bioeconomia catalana per transformar el sector primari i l'agroindustrial. La iniciativa té el suport i la col·laboració de l'IRTA i la participació d'altres centres de recerca i institucions arrelades al territori.


Una cinquantena de ponents donaran a conèixer les seves experiències sobre bioeconomia en diferents sessions temàtiques, taules rodones, tallers i presentacions. L'objectiu del congrés és convertir-se en un espai d"impuls a la transformació del sector primari i agroindustrial amb la promoció d"estratègies empresarials i innovacions tecnològiques que permetin produir bioproductes i bioenergia de forma més eficient, saludable i respectuosa amb el medi ambient.


L"esdeveniment oferirà més d"un centenar d"activitats que tenen per objectiu la informació, la difusió, la formació i la sensibilització sobre bioeconomia. Aquestes activitats es desenvoluparan durant la setmana prèvia a la Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida, i també durant la celebració.