Indústria

L'IPC dels aliments frescos puja un 2,6 % durant l'abril

15/05/2020

L'IPC dels aliments frescos va repuntar durant l'abril un 2,6 % mensual, amb un preu dels llegums i les hortalisses fresques disparat (+10,4 %), cosa que evidencia l'efecte de l'estat d'alarma durant el primer mes sencer sota aquesta situació excepcional, ja que aquesta mateixa categoria es va contraure un 2 % el mes de març.


D'acord amb les dades que ha publicat aquest dijous l'Institut Nacional d'Estadística (INE), els aliments envasats s'encareixen lleugerament, un 0,7 % mensual.


L'INE ha ampliat l'estudi de l'IPC de l'abril a algunes subcategories de productes, un fet excepcional, amb la finalitat d'oferir una informació que permeti analitzar de manera específica la realitat derivada dels efectes de les normes sanitàries, segons ha detallat a la nota de premsa.


Així, ha creat dos grups especials "Béns COVID-19" i "Serveis COVID-19": en el primer s'integren productes d'alimentació, begudes, tabac, neteja i articles no duradors per a la llar, productes farmacèutics, menjar per a animals i articles per a la cura personal.