Agricultura

L'Institut Nacional d'Estadística (INE) presenta el nou Cens Agrari 2020

05/05/2022

L'Institut Nacional d'Estadística (INE) ha presentat avui el nou Cens Agrari 2020, en col·laboració amb el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), mitjançant el Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA) i la Subdirecció General d'Anàlisi, que tenen una informació estadística àmplia sobre la configuració de les explotacions agràries a Espanya.


Les dades del Cens Agrari presentades avui, referides a l'any 2020, constaten una reducció del nombre d'explotacions agràries d'un 7,6% en comparació amb la darrera edició, encara que la superfície agrària utilitzada ha crescut un 0,7% i supera els 23,9 milions d'hectàrees. Això es tradueix en un increment de la superfície mitjana de les explotacions, que se situa en 26,37 hectàrees, un 7,4% més que el 2009. Una de les dades més significatives és l'increment en aquests anys del protagonisme de la dona a l'activitat agrària, que es reflecteix en un creixement del 22% en el nombre de caps d'explotació.


A més de la informació estadística habitual, el nou Cens Agrari, que s'elabora cada deu anys, ofereix com a novetat un monogràfic interactiu amb mapes que permeten fer comparatives i que l'usuari es configuri una selecció de dades a la carta. Així mateix, incorpora per primera vegada informació segmentada a nivell de comarques agràries, a més de les habituals per comunitats autònomes i províncies. L'INE projecta l'actualització anual de la majoria de les estadístiques contingudes al Cens Agrari per garantir-ne la vigència i utilitat permanent.


El Cens Agrari 2020 es pot consultar en l'enllaç següent: www.ine.es/censoagrario2020/presentacion/index.htm