Hostaleria d'Espanya, en el marc de l'aliança amb Competur, engega una via d'interlocució directament amb la Unió Europea per aconseguir una línia d'ajuts de socors al sector hostaler que es puguin meritar dels fons d'emergència previstos per a Espanya.
L'objectiu és aconseguir els ajuts directes tan necessaris per al sector, que el govern, una altra setmana, ha tornat a endarrerir en el Consell de Ministres tot i el compromís públic de la ministra de Turisme de ja fa gairebé un mes i el del president del Govern amb els hostalers, que estan patint les pitjors conseqüències econòmiques per les mesures restrictives derivades de la COVID-19.
Des d'Hostaleria d'Espanya "considerem inadmissible l'endarreriment en l'aprovació d'aquests ajuts. Alentir aquest procés i la inacció del govern espanyol podria suposar el tancament d'un terç dels establiments hostalers, fins a 100.000, i la pèrdua d'entre 900.000 i 1,1 milions de llocs de feina, entre directes i indirectes, segons les previsions en el pitjor dels escenaris. Una altra vegada sortim perdent en la comparació amb altres països d'Europa, com França o Alemanya, que van engegar de manera simultània l'aplicació de restriccions i les mesures fiscals o els ajuts directes per protegir l'hostaleria".
Les dades que mostra la crisi provocada per la pandèmia han suposat, fins al mes d'octubre, el tancament de 65.000 negocis hostalers, la pèrdua de 350.000 llocs de feina i la facturació ja ha caigut més del 50% en comparació amb el 2019.
Tot i que és cert que comunitats autònomes com Múrcia, Galícia, Navarra, Astúries, Aragó o Catalunya ja han anunciat mesures per salvar l'hostaleria, és fonamental que en l'àmbit estatal s'aprovin aquests ajuts directes, estimats en 8.500 milions d'euros.