Indústria

Les oficines mòbils de CaixaBank presten servei a 426 municipis de l'Espanya rural

25/01/2022

Les oficines mòbils de CaixaBank han prestat servei durant el 2021 a 426 municipis de l'Espanya rural, un 77% dels quals es considera que estan en risc d'exclusió financera i on resideixen uns 250.000 habitants, segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE).


Aquest servei permet als usuaris, siguin o no clients de l'entitat, fer les operacions bancàries més habituals, entre les quals hi ha la retirada d'efectiu, els ingressos i el pagament de rebuts i impostos. Les sucursals mòbils de CaixaBank recorren 52.550 quilòmetres de mitjana al mes, i aquest 2021 s'hi van fer unes 220.000 operacions. L'exercici passat les van fer servir 20.000 usuaris, un 79% dels quals més grans de 60 anys.


Fonts de l'entitat asseguren que les oficines mòbils són un servei que forma part de l'estratègia de l'entitat per poder arribar a tots els clients i, a més, permet complir amb l'objectiu de mantenir la inclusió financera a zones rurals.


Les oficines mòbils són clau en l'estratègia de CaixaBank per evitar l'exclusió financera de les zones rurals, a més de preservar la relació directa amb el client que resideix en aquest tipus d'entorns i mantenir l'aposta de CaixaBank per l'economia d'aquests territoris, on els sectors agrícola i ramader presenten un gran pes específic.