Pesca

Les inversions del pla són una gran oportunitat per al sector agroalimentari i pesquer

18/05/2021

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha presentat avui les accions previstes en el Pla de recuperació, transformació i resiliència (PRTR) per al sector agroalimentari i pesquer. Es tracta d'una aposta i un compromís de Govern ferms per impulsar un dels sectors estratègics del nostre país, segons Planas.


Ha destacat que les actuacions previstes dins del pla mobilitzaran una inversió total de més de 1.500 milions d'euros, inclosos els 1.051 milions d'euros del mecanisme de recuperació i altres fonts de finançament públic i privat.


Aquestes inversions, ha remarcat el ministre, són una gran oportunitat per al sector agroalimentari i pesquer, un sector que serà al centre de la recuperació, de la mateixa manera que ha estat en primera línia durant la pandèmia en garantir als ciutadans el subministrament d'aliments sans i en quantitat suficient. A més, aquestes actuacions s'orienten especialment a l'agricultura i la ramaderia familiars, ja que tenen més dificultats per emprendre determinades reformes.


El ministre ha assenyalat que aquest pla "constitueix una eina ambiciosa per impulsar una Espanya més verda, digital, cohesionada i igualitària", i ha detallat les línies mestres d'inversió i reformes del pla que es gestionaran des del ministeri.


El pla es basa en quatre pilars fonamentals: la millora de l'eficiència en regadius; l'impuls de la sostenibilitat i competitivitat de l'agricultura i la ramaderia; una estratègia de digitalització del sector agroalimentari i del medi rural, i la modernització del sector pesquer, a través de l'impuls de la sostenibilitat, la investigació, la innovació i la digitalització.


Hi haurà, segons ha explicat, 11 projectes d'inversió, dels quals 5 lligats al sector agrari i 6 al pesquer, i es duran a terme, a més, 6 reformes: 5 d'agràries i 1 de pesquera.


Tot això dins del component 3 de la palanca del PRTR anomenada Agenda urbana i rural i lluita contra la despoblació i desenvolupament de l'agricultura