Indústria

Les fruites vermelles, clau per al coronavirus

29/10/2020

El metge i especialista en urologia Juan Carlos Ruiz de la Roja ha sigut el protagonista de la Jornada Fresh Live CaixaBank Fruites vermelles per augmentar les defenses i ajudar a prevenir la COVID-19, organitzada en el context de la fira www.ifema.es/fruit-attraction/noticias/liveconnect/marketplace/red-social-profesional" target="_blank" rel="noopener">Fruit Attraction LIVEConnect per Freshuelva amb la col·laboració i patrocini de l'entitat bancària. En aquesta jornada s'han posat de manifest els enormes avantatges que presenta el consum de fruites vermelles per prevenir i pal·liar els efectes del coronavirus.


El doctor Juan Carlos Ruiz de la Roja, un dels autors del llibre de divulgació mèdica Coronavirus. Prevención, pandemia y contención (editorial Catarata), va remarcar que "l'alimentació és fonamental en la prevenció de moltes malalties, a més de ser determinant en la recuperació dels pacients", i va apuntar que "mantenir una dieta adequada és molt important per poder combatre la pandèmia que estem vivint".


El doctor Ruiz, que coordina la secció A la salud por la alimentación del programa Agropopular de la cadena radiofònica Cope, va subratllar que "les fruites vermelles són un aliment perfecte pel seu contingut en vitamines i minerals, no només per augmentar les nostres defenses, sinó que també per contribuir a que la recuperació del pacient sigui tan ràpida com sigui possible".


Segons va avalar en la seva exposició, les fruites vermelles tenen una bona proporció de vitamines del grup A, C i E, que són "fonamentals per prevenir les infeccions per diversos gèrmens entre els qual hi ha els virus, perquè millora el nostre sistema de defenses".


D'altra banda, va remarcar que les fruites vermelles tenen una proporció molt bona de minerals com el magnesi, el calci i el potassi, que són "de vital importància en la recuperació de pacients afectats pel coronavirus, ja que ajuda a atenuar alguns dels símptomes que molt sovint acompanyen la malaltia, com el cansament i els dolors musculars", i va afegir que "si a més tenim en compte l'alta proporció d'aigua que contenen aquestes fruites, així com el seu baix contingut en greix, es fa evident per què les fruites del bosc són fàcils de digerir i és molt recomanable consumir-les, sobre tot per als pacients que s'han infectat per aquest virus".


Per la seva banda, Maria Jesús Catalá, directora territorial de CaixaBank a Andalusia Occidental i Extremadura, va agrair a Freshuelva la seva col·laboració en la organització d'aquesta primera Jornada Fresh Live CaixaBank, jornada "en què totes dues entitats ens hem proposat difondre els nombrosos beneficis nutricionals d'aquests aliments, tan importants per al camp de Huelva".


"Un cultiu mitjançant el qual CaixaBank reforça el seu compromís amb agricultors i exportadors del sector que, a través de la marca AgroBank, reben atenció especialitzada dels gestors del banc, al seu servei en l'àmplia xarxa d'oficines distribuïdes per la província de Huelva". AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank dirigida al sector agroalimentari ha consolidat el seu lideratge en aquest segment i té com a clients un de cada quatre agricultors espanyols.