Agricultura

Les explotacions familiars, al centre de la futura PAC

01/07/2019

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació en funcions, Luis Planas, ha destacat la importància que té l'agricultura familiar en la realitat socioeconòmica de la Unió Europea (UE), cosa que queda patent en la futura PAC en situar-la "en el centre" d'aquesta política. El ministre ha clausurat avui les jornades de l'organització agrària UPA per presentar l'Anuari 2019 de l'Agricultura Familiar, i en la seva intervenció ha subratllat que en la proposta per a la futura programació la Política Agrària Comuna (PAC) mira especialment els petits agricultors.Segons Planas, ho fa "establint incentius a les primeres hectàrees o als primers caps de bestiar, o amb límits de percepció" per pagès i explotació. Es tracta, al seu entendre, de redistribuir per aconseguir una acció "més eficaç" al camp, un plantejament que juntament amb l'enfocament de gènere el Govern "està encantat de defensar" de cara a la PAC 2021-2027.
Per al ministre, les "claus" per potenciar el medi rural són les dones i els joves ?als qual cal "donar-los oportunitats?, la digitalització i els regadius, que cal saber adaptar a les condicions agronòmiques del país. Pel que fa als desafiaments del sector per guanyar en competitivitat i preus, ha citat la promoció a l'exterior, una major organització dels productors i continuar potenciant la qualitat.


El secretariat general de la UPA, Lorenzo Ramos, ha afirmat que el model d'agricultura familiar és la "millor recepta" per lluitar contra el despoblament, garantir una alimentació sana, segura i saludable i cuidar el medi ambient.


">">