Agricultura

Les cooperatives exposaran davant la UE la seva rellevància per al medi rural

01/09/2020

Les cooperatives agroalimentàries espanyoles i de la resta de la Unió Europea (UE) exposaran al consell informal de ministres d'agricultura que se celebra a Alemanya la importància del seu model per a la sostenibilitat econòmica, social i ambiental a les zones rurals.


Ho faran de la mà del president de les cooperatives agroalimentàries de la UE (COGECA) i representant de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya, Ramón Armengol, que prendrà part en aquest consell amb una intervenció demà dimarts, segons han informat aquest dilluns en un comunicat les cooperatives.


Armengol traslladarà als ministres la importància del sector agrari europeu, i en especial, de les cooperatives, empreses ubicades a les zones rurals propietat dels agricultors que han treballat de manera "molt eficient" perquè no faltessin aliments als rebosts durant el confinament degut a la COVID?19.


Durant la seva intervenció, farà una crida per a "passar de les paraules als fets" i perquè es concedeixi la importància "que mereix" al sector agrari pel seu caràcter "estratègic" per a la societat europea.


Per a Armengol, és important que les iniciatives que es prenguin en les polítiques i mesures que afectin aquest sector es basin en l'evidència científica. Per això convidarà els ministres a consultar la web de la campanya "Meatthefacts", en què els productors i les cooperatives de la UE socis de Copa-Cogeca, juntament amb altres organitzacions relacionades amb la sanitat i l'alimentació animal, han recopilat articles científics intentant desmentir les "afirmacions esbiaixades" sobre el sector ramader europeu i els seus productes.


En aquest consell d'agricultura es debaten les principals prioritats de la presidència d'Alemanya en agricultura, entre les quals destaquen les lliçons que cal aprendre de la crisi del coronavirus en el sector agrari i alimentari, així com l'etiquetatge en benestar animal, l'etiquetatge Nutriscore i la consideració que la societat europea té de l'agricultura.