Agricultura

Les bestretes dels ajuts directes de la PAC arribaran als 3.420 milions d'euros

16/10/2020

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, a través del Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA), avançarà a les comunitats autònomes les quantitats per al pagament de les bestretes dels ajuts directes de la Política Agrícola Comuna (PAC) corresponents a la campanya 2020.


Al març, Espanya va sol·licitar, amb el suport d'altres estats membres, elevar les bestretes dels pagaments directes de la PAC del 50% al 70% per dotar les explotacions de més liquiditat i assegurar-ne la viabilitat en un moment difícil com l'actual.


Aquestes bestretes permeten un avançament dels ajuts directes, entre el 16 d'octubre i el 30 de novembre, que arribarà als 3.420 milions d'euros del total dels 4.954 milions que es preveu que s'abonaran en la campanya 2020, i que beneficiaran els gairebé 680.000 agricultors i ramaders que han presentat la sol·licitud única d'ajuts en aquesta campanya. Així es dotarà de liquiditat les explotacions.


La quantitat anticipada comprèn el pagament del règim de pagament bàsic i el pagament verd (els anomenats règims desacoblats de la producció, que no exigeixen el manteniment d'un cultiu concret), i pot suposar un avançament de 2.937 milions d'euros


Set comunitats autònomes han sol·licitat ja al FEGA els fons necessaris per començar a efectuar aquests pagaments des del 16 d'octubre, i això suposa una quantitat de prop del 2.000 milions d'euros, mentre que la resta de comunitats té previst abonar les bestretes en les setmanes següents.TAGS