Agricultura

Les assegurances agràries experimenten una evolució positiva

25/01/2021

La contractació d'assegurances agràries ha experimentat una evolució molt positiva al llarg de l'any 2020, tant des del punt de vista de les pòlisses contractades, com de la superfície, la producció i el capital assegurats. Les pòlisses van ascendir a 416.000, un 5% més que en l'exercici anterior, mentre que la superfície assegurada ha arribat als 7,8 milions d'hectàrees, un 23% més.


Aquestes dades, de l'Entitat Estatal d'Assegurances Agràries (ENESA), organisme que depèn del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), demostren la implantació, cada cop més arrelada, de la cultura de l'assegurança agrària.


Es tracta d'una tendència favorable que contribueix a l'objectiu del ministeri de garantir, independentment de les contingències climàtiques o d'un altre tipus, les rendes de les explotacions agràries.


Per sectors, destaquen els increments que han experimentat el sector dels cítrics (8%) i, sobre tot, els cultius d'herbàcies extensives. En volum, la producció assegurada ha arribat als 41 milions de tones, que suposen un 7% més que en el 2019. I el capital assegurat ha marcat un nou rècord en superar els 15.200 milions d'euros, gairebé 1.000 milions més que en l'any anterior, que suposen un increment del 7%.


Altres magnituds de l'assegurança s'han mantingut en els mateixos paràmetres que l'any anterior. Així, el cost global de les assegurances ha sigut de 794,5 milions d'euros, que amb prou feines suposen un 1% d'increment (783,4 el 2019).