R+D+i

L'EHU convida a reflexionar sobre l'alimentació sostenible

30/12/2019

La Universitat del País Basc (EHU) ha convidat empreses públiques i privades i associacions de l'alimentació basca a reflexionar sobre la recerca i la innovació que s'han de promoure perquè el sistema alimentari sigui sostenible a Europa l'any 2030.


Se celebraran tres reunions de reflexió al País Basc, la pròxima, el 16 de gener, com a part del projecte europeu "Fit4Food2030" i estan organitzades per dues investigadores del Departament d'Economia Financera II de l'EHU, Mirene Begiristain i Goiuri Alberdi.


En la primera cita es van fixar reptes de producció, com el relleu dels models de producció i els masos bascos, a més d'altres en l'àmbit de la nutrició, com la inclusió de l'educació alimentària en el currículum.


Pel que fa a la sostenibilitat, es va estudiar com es poden protegir els entorns productius i el sòl, com es pot impulsar el sector o les noves instal·lacions, i també com es poden crear consells d'alimentació regionals.


A la sessió del 16 de gener es relacionaran els reptes esmentats amb la recerca i la innovació. Després, i abans de l'estiu, es definiran les recomanacions per a la Comissió Europea i s'intentaran traslladar aquestes idees a projectes concrets, i també com es poden determinar les fonts de finançament.