Agricultura

L'aplicació del pagament verd ha diversificat cultius i ha millorat el sòl

20/08/2020

L'aplicació del pagament verd ha diversificat cultius i ha millorat el sòl??L'aplicació del pagament verd des que es va implantar a Espanya fa cinc anys ha propiciat "avenços importants en termes de biodiversitat i millora del sòl", segons el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), que destaca l'evolució positiva de la diversificació de cultius en el 2019.


Això es desprèn de l'Informe sobre l'aplicació del pagament per a pràctiques beneficioses per al clima i el medi ambient (pagament verd) de la campanya 2019 que aquest dimecres ha difós el Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA).


El document conclou que, des del punt de vista mediambiental i del fre del canvi climàtic, l'aplicació del pagament verd ha influït de manera favorable en la reducció de l'erosió dels sòls en incidir en la millora de l'estructura per la introducció de diferents cultius en detriment del monocultiu.


D'acord a l'estudi, també s'ha traduït en una millora del contingut de matèria orgànica dels sòls agrícoles espanyols, cosa que redunda en una capacitat major de retenció de l'aigua i un augment de la biodiversitat en introduir noves espècies i varietats a les explotacions.


El Ministeri, en un comunicat, ha ressaltat que el percentatge d'explotacions que tenien un, dos o tres tipus de cultiu ha passat del 63% al 38% entre 2014 i 2019, mentre que les que tenien quatre o més tipus de cultiu han augmentat del 37% al 62%.