Agricultura

L'anyada 2018 de la DO Bierzo, "excel·lent"

25/04/2019

Un comitè de tast format per 20 experts entre sommeliers i enòlegs ha qualificat l'anyada 2018 de la denominació d'origen (DO) Bierzo d'"excel·lent" després de puntuar a cegues deu vins representatius de la collita de l'any passat. Gerardo Álvarez Courel, president del Consell Comarcal del Bierzo, ha destacat en un comunicat el paper dinamitzador que representa el vi en l'economia del Bierzo.


"La indústria agroalimentària és clau en el desenvolupament agroalimentari de la comarca, en la qual destaquen els vins, que triomfen als mercats, fires i certàmens, i que és el fruit de la feina dels viticultors i cellerers de la nostra terra", ha assenyalat Álvarez Courel.


D'altra banda, Misericordia Bello, presidenta de la DO Bierzo, s'ha mostrat satisfeta per la qualificació. "Estic feliç, després de cinc lectures n'hem tingut una de "molt bona" i les altres "excel·lent", per la qual cosa l'objectivitat del veredicte d'aquests grans professionals genera molta seguretat en el consumidor", ha explicat Bello.


"Els tres blancs han cobert les meves expectatives, mentre que els negres m'han meravellat: intensitat, color, brillantor, cireres, guindes i equilibri, sens dubte es mereixen l'excel·lència", ha assenyalat Felipe Nalda, membre del panel de tast i president de la DO Toro.


En la mateixa línia, Enrique Pascual, president de la DO Ribera del Duero i també membre del panel de tast, ha destacat que "els blancs han demostrat la seva tipicitat de manera impressionant, mentre que els negres tenen una possibilitat de guarda molt interessant i malgrat que la climatologia ha estat diferent, el vi no ha perdut la tipicitat que li és pròpia".


">">