R+D+i

L'agricultura cel·lular i la carn conreada genèticament, el futur d'una alimentació més saludable

14/06/2021

www.expofoodtech.com/" target="_blank" rel="noopener">Food 4 Future ? Expo FoodTech 2021, l'esdeveniment d'innovació organitzat per www.azti.es/?utm_source=Nebext" target="_blank" rel="noopener">AZTI i Nebext que reunirà la indústria d'alimentació i begudes del 15 al 17 de juny al Bilbao Exhibition Centre (BEC), analitzarà les últimes tendències tecnològiques que estan revolucionant els models de negoci i les formes de produir aliments i begudes. L'auge de la robòtica, els sistemes de dades, la impressió 3D i les noves tècniques de processament porten grans canvis al sector de l'alimentació, i donen lloc a un nou paradigma de tecnologies alimentàries amb nous aliments creats per l'ésser humà que originen noves tendències de consum i formes d'alimentar-nos.


El futur de la nostra alimentació passa pel desenvolupament de proteïnes d'origen vegetal? La producció de proteïna vegetal té una empremta ecològica menor que la d'origen animal perquè necessita menys aigua i genera menys gasos d'efecte hivernacle. Aquest serà el tema de debat que abordarà www.expofoodtech.com/agenda-2021-speakers/roselyne-chane/" target="_blank" rel="noopener">Roselyne Chane de Sanygran, que relacionarà la interacció entre noves proteïnes, mercats i consumidors. A més, www.linkedin.com/in/elena-mart%C3%ADnez-garnica-a507ba65/?originalSubdomain=es" target="_blank" rel="noopener">Elena Martínez Garnica de Martínez Somalo i el científic www.linkedin.com/in/jean-fran%C3%A7ois-hocquette-b8440680/?originalSubdomain=fr" target="_blank" rel="noopener">Jean-François Hocquette d'Iwww.inrae.fr/" target="_blank" rel="noopener">NRAE mostraran el procés i casos reals de proteïna de cultiu cel·lular.


www.linkedin.com/in/davidsanmartinerrea/?originalSubdomain=es" target="_blank" rel="noopener">David San Martín d'AZTI i www.linkedin.com/in/manuela-pintado-041576b0/" target="_blank" rel="noopener">Manuela Pintado, professora associada de l'Escola de Biotecnologia de la www.ucp.pt/pt-pt" target="_blank" rel="noopener">Universitat Catòlica de Portugal abordaran la sostenibilitat, la bioeconomia circular agroalimentària i l'objectiu que tenen de fer servir els recursos d'origen biològic de la terra i de l'aigua, juntament amb els residus que genera, per reintroduir-los a la cadena alimentària o fer-los servir com a font d'energia.


TECNOMIFOOD, una xarxa de cinc centres tecnològics a Espanya (EURECAT, www.ainia.es/" target="_blank" rel="noopener">AINIA, ANFACO, AZTI i CNTA) compartirà la tasca de suport a la indústria alimentària en el desenvolupament de nous aliments saludables i nutracèutics a través de tecnologies òmiques (genòmica, transcriptòmica, metabolòmica, microbiota)


L'agenda de Food 4 Future també abordarà les novetats relatives a l'agricultura en sessions amb ponents com Aleksander Buczkowski de PWC, que analitzarà com la ciència, la transformació digital i les dades massives estan canviant els sistemes tradicionals d'agricultura. Una transformació en la qual la intel·ligència artificial també té un paper protagonista per resoldre els majors reptes de l'agricultura. El vicepresident de Kimitec, Antonio Domene exposarà com una major aplicació tecnològica implica una reducció de l'ús de pesticides i una minimització de la pèrdua de nutrients.


L'agenda de Food 4 Future sobre la revolució en l'agricultura es completarà amb el fòrum vertical Agritech, compost per 3 sessions el 15 de juny i una última sessió el 17 de juny, centrades en abordar com fer realitat la transformació d'aquesta indústria de manera transversal.