Agricultura

La Junta de Castella i Lleó, CaixaBank Dualiza i Fundació Kerbest acosten la FP Dual al sector agrícola de Castella i Lleó

29/10/2021

Els departaments d'Educació i d'Agricultura i Ramaderia del Govern de la Junta de Castella i Lleó, CaixaBank Dualiza i la Fundació Kerbest han organitzat una jornada de treball amb el sector agrícola castellanolleonès per explicar-los els avantatges de la FP Dual. L'objectiu principal és que se sumin a l'impuls de la Dual amb la posada en marxa del nou cicle del grau superior de Ramaderia i Assistència Animal.


L'esdeveniment ha tingut lloc al CIFP de Capacitació Agrària a Segòvia, i els organitzadors hi han fet una radiografia del sector amb què han analitzat els principals problemes que arrossega, com la manca de personal qualificat.


Paral·lelament, s'hi ha exposat un cas d'èxit. Un cas en què es va facilitar una solució al sector a Àvila mitjançant el llançament d'un cicle d'FP Dual Agropecuària especialitzat en porcí. Va entrar en funcionament fa dos anys a Àvila i ha permès a molts dels seus estudiants trobar feina a les empreses participants.


Per engegar-lo, va ser fonamental la participació de diverses empreses que es van comprometre amb una part de la formació de l'alumnat, com a part del desenvolupament d'aquesta modalitat formativa dual. Aquesta formació es fa a través del tutor d'empresa, una figura clau que exerceix d'enllaç entre l'empresa, l'alumne i el centre educatiu i alhora tutoritza l'evolució de l'estudiant.


El director d'AgroBank a Castella i Lleó, Jesús López, ha manifestat la seva satisfacció per impulsar una jornada en què el "sector agrícola i el formatiu col·laboren" i en què "la formació professional demostra que pot ser una solució a un dels problemes principals que afronta el sector: la manca de professionals qualificats".